floortje@floortjeJacobs.nl

Ik heb laatst koekjes geproefd die een vriendin van mij had gebakken en die waren heerlijk! Dus ik dacht laat ik het recept maar aan jullie geven!

Het is een soort van mengsel tussen koekjes en brownies, Brookies dus. Ze zijn krokant van buiten en zacht van binnen. Hopelijk vinden jullie ze net zo lekker als mij, let trouwens wel op om ze niet te lang in een onafgesloten bakje staan, want dan worden ze te droog en zijn ze bijna niet te eten.

 

Brookies - brownie cookies


Het recept voor brownie koekjes (brookies):

Voorbereiding: 45 minuten | Bereiding: 10 minuten | Totale tijd: 55 minuten
Hoeveelheid: ca. 25 brownie koekjes

Wat heb je nodig voor brownie koekjes (brookies) (ingrediënten):

Hoe maak je brownie koekjes :

  1. Doe de boter en 350 gram pure chocolade in een pan met dikke bodem.
  2. Verwarm dit vervolgens op laag vuur tot de boter en chocolade zijn gesmolten, roer door en laat afkoelen.
  3. Doe de volgende ingrediënten in een ruime kom (liefst met een stand mixer) en mix dit voor 5 minuten op een lage snelheid tot het mooi luchtig is: eieren, suiker, vanille extract, bakpoeder en zout.
  4. Voeg dan de bloem en het cacaopoeder toe en mix dit er voorzichtig door.
  5. Tot slot meng je de afgekoelde chocolade en boter er ook voorzichtig door.
  6. Schep de overige 75 gram pure chocolade in stukjes erdoor en laat je dit mengsel 30 minuten koelen in de koelkast (niet langer maar ook zeker niet korter!).
  7. Verwarm ondertussen de oven voor op 175 graden.
  8. Bedek een ovenplaat met bakpapier.
  9. Schep (liefst met een ijslepel) bolletjes van het beslag en doe deze op de met bakplaat. Houd rekening met ca. 5 centimeter tussen de koekjes.
  10. Bak de koekjes in 8-10 minuten gaar. Even laten afkoelen en… eet smakelijk!